1-2-3: Fremtidens største selskaper, å innovere innboksen din, og en email fra Mark Zuckerberg i 2015 om hvorfor det var strategisk smart å kjøpe Unity
Alexander Hagen Ghahremany / #17 / 21.06.2020
Nok en uke nærmer seg slutten. Her er ukens 1-2-3 nyhetsbrev📚
1 tanke🤔
Jeg tror vi vil se flere selskaper krysse den magiske $1trillion-grensen i løpet av det neste tiåret. Så langt har vi sett fire selskaper ha en markedsverdi på over $1 trillion – Microsoft, Alphabet (morselskapet til Google), Amazon og Apple. Dette skjedde for første gang i løpet av de par siste årene ved at alle fire har opplevd svært god utvikling, økende brukermasse, og høyere omsetning og resultat.
Disse selskapene er de største og mest komplette selskapene vi har i dag, men det er utallige andre som gjør det utrolig bra, hvor det er naturlig å tenke at de muligens kan nærme seg milepælen i tiden fremover. Til tross for at det å komme med spådommer alltid er risikofylt siden mennesker flest har feil 99% av tiden, så blir dette hovedsakelig en ting å se tilbake på en gang i fremtiden.
Jeg kunne nok ha skrevet en artikkel om hvert selskap (noe jeg kanskje gjør ved en senere anledning), men i dag er ideen å inkludere de selskapene jeg tror vil passere $1trillion-grensen i løpet av 2020. Her er oversikten over de jeg tror har størst sannsynligheten for å oppnå milepælen:

Facebook
Pris: $238.79 per aksje. Markedsverdi: $680 milliarder. Facebook har vært mye i søkelyset de siste årene både på grunn av Facebook-Cambridge Analytica–skandalen og Libra-annonseringen. Når det er sagt er det ingen hemmelighet at Facebook med Mark Zuckerberg er ekstremt gode til å utvikle produkter og tjenester som interesserer mennesker – både på godt og vondt. Eksekvering med ny innovasjon og forretningsutvikling i sentrum er grunnen til at Facebook har sett og vil oppleve fremtidig verdiskapning. Selskapet fortsetter å tiltrekke seg noen av de smarteste menneskene i verden, noe som er essensielt for å fortsette denne trenden.
Tesla
Pris: $1000.90 per aksje. Markedsverdi: $185 milliarder. Tesla er nok det selskapet som har fått mest tyn i mediene de siste årene. For høye ambisiøse mål rundt omsetning og produksjonstall, fokuset på EV (Electric Vehicles) kontra bensindrevne biler, og utviklingen på batteriteknologi har alle vært i fokus når analytikere har vært negative og vist misnøye overfor Tesla. Tonen har imidlertidig vært en annen de siste årene, spesielt etter at Tesla begynte å innfri på de ambisiøse målene hvert kvartal.
Det er tre faktorer som er viktige når man ser på potensialet til Tesla og om selskapet virkelig vil lykkes. (1) Bruttomarginer – Vil Teslas kostnader ved å produsere fremtidige kjøretøy fortsette å falle i tråd med Wrights lov? Om dette blir tilfellet, hva vil den gjennomsnittlige prisen for et kjøretøy være? (2) Hva er Teslas kostnad per enhet for å bygge ny og større produksjonskapasitet? Dette er et sentralt område for å sikre at produksjonsutviklingen er i tråd med det finansielle. (3) Autonom kapasitet –Vil Tesla klare å utvikle sin helautonome drosjetjeneste? Dette er kanskje den mest spennende faktoren i mine øyne, og vil være det som skiller et av verdens største selskaper til å bli verdens største selskap.
Stripe
Markedsverdi (April 2020 – privat selskap): $36 milliarder. Stripe har virkelig gått all-in på å skape den nye standarden innenfor å operere et selskap. I begynnelsen var fokuset hovedsakelig rettet mot nettbetaling, men i dag er selskapet verdensledende innenfor flere områder, deriblant betaling, fakturering, analyse og integrasjoner mellom nødvendige plattformer.
I en stadig mer digital verden blir Stripe enda viktigere for både eksisterende og nyetablerte selskaper. Det å ha en plattform som hjelper deg og selskapet ditt med å få alt det operasjonelle til å gå rundt er essensielt, og noe som blir stadig viktigere når det blir mindre kontanter i samfunnet og hvor vi ser tradisjonelle selskaper bevege seg på nett.

Netflix
Pris: $453.72 per aksje. Markedsverdi: $199.55 milliarder. Netflix har blitt en ekspert på å skape engasjerende innhold som virkelig vekker en nysgjerrighet eller interesse. Med innhold som Tiger King, Ozark, Stranger Things, House of Cards og Peaky Blinders har selskapet gått fra å være en plattform som distribuerer andre sitt innhold til å lage originalt innhold. Kombinasjonen av å ha millioner av abonnementer og virkelig gjøre forarbeidet med å se hva som trigger mennesker, har resultert i at Netflix har vunnet utallige kåringer.
Mennesker vil alltid ha et ønske om å bli underholdt. Når verden har blitt mer digital og hvor flere deler av samfunnet har vært avstengt grunnet koronaviruset, har tjenester som Netflix sett en formidabel økning i abonnenter. Dette er hva som driver selskapet og den viktigste indikatoren på hvordan det går. Om Netflix fortsetter å skape godt innhold som blir en snakkis rundt middagsbordet og på sosiale medier er jeg svært optimistisk overfor selskapet i tiden fremover.
Om jeg skulle valgt noen jokere hadde det vært:
Square
Pris: $97.98 per aksje. Markedsverdi: $43.05 milliarder.Finansbransjen ligger bakpå når det kommer til innovasjon og nytenkning. Omtrent 1,7 milliarder mennesker i verden er 'unbanked' – uten en konto hos en tradisjonell finansinstitusjon eller gjennom en mobiltjeneste. Square hjelper selskaper med den daglige driften og med tjenester som Cash App prøver dem å bidra til å gi alle muligheten til å sende og motta penger, samt være sin egen bank når det ikke er noen andre muligheter.

SpaceX
Markedsverdi (Mars 2020 – privat selskap): $36 milliarder. Etter å ha sett den fantastiske utviklingen og progresjonen til SpaceX de siste årene, er det vanskelig å tenke seg at selskapet ikke vil fortsette den gode trenden. Planene om en månelanding før fokuset retter seg mot Mars gjør det hele ekstra spennende, spesielt når selskapet lander utallige avtaler med blant annet NASA som gir høye inntekter.
Det blir uansett veldig spennende å følge med på selskapene over i årene fremover. De har allerede blitt svært suksessfulle, og nå er spørsmålet om de klarer å ta steget videre.
Jeg setter stor pris på om du deler nyhetsbrevet med en du kjenner som er opptatt av innovasjon, teknologi og morgendagens næringsliv.
2 produkter💯
A. Hey – We didn't reinvent the wheel, only email.
Epost er noe svært mange bruker på daglig basis. I dag er Gmail av Google det mest brukte verktøyet, men det er flere momenter som er ineffektive med tjenesten. Du mottar søppelpost, mailer fra folk du ikke kjenner og fort tusenvis av uleste eposter. Hey.com – designet og utviklet av menneskene bak Basecamp – jobber aktivt med å gi deg kontrollen tilbake over innboksen din slik at det blir noe du ser positivt på, og ikke negativt og stressende som det er for mange i dag.
Du kan se Jason Fried – en av gründerne – gå igjennom Hey i videoen under:
B. Quip – Keep your business running securely while working from home
Mange selskaper og personer sliter med å jobbe sømløst og effektivt spesielt nå som flere jobber remote. Dette gjelder alt fra samhandling i dokumenter, regneark og kommunikasjon. Med Quip har man en alt-i-ett tjeneste, noe som gir deg mer kontroll over viktige aspekter der du jobber, det du jobber med, eller i hverdagen generelt. Dette verktøyet blir blant annet brukt av Kolonial.
3 lenker💡
A. The Product Frameworks Behind Superhuman
Superhuman er et fremadstormende selskap som har tatt en utradisjonell vinkling på ulike rammeverk og fremgangsmåter. Med Rahul Vohra i spissen tar selskapet en ny og innovativ vinkling på product market-fit; om det er et reelt behov i markedet for produktet de utvikler. Her kommer viktigheten av at brukerne skjønner hvor mye bedre Superhuman er kontra konkurrentene sine, hvordan dette gjøres mest effektivt, og hvordan man forholder seg til posisjonering og prising.
B. Eton and the making of a modern elite
Eton er lokalisert i Storbritannia og er kanskje verdens mest kjente internat. Det viser seg at 20 statsministere og mange andre kjente fjes har gått der, deriblant Boris Johnson, David Cameron, Prince William og Prince Harry. En spennende historie skrevet av en tidligere elev fra Eton.
En (av mange) ting Facebook er kjent for er å kjøpe gode selskaper og gjøre dem til ekstremt vellykkede selskaper. Dette har vi sett med Whatsapp og Instagram. Her er en mail fra Mark Zuckerberg om å muligens kjøpe Unity for flere $milliarder. Facebook hadde kjøpt Oculus Drift er par år tidligere, men det slo ikke igjennom som først antatt. Dette gjorde sannsynligvis at selskapet ble ivrig på å finne en alternativ løsning for å ta en stor markedsandel av AR/VR-bransjen.
Til neste uke👋
-Alexander